szombat, május 18, 2024

CETELEM ZÖLDSULI PROGRAM

 

Előtörténetünk:

Az udvarfejlesztési projektünk keretében két célt fogalmaztunk meg a tavalyi tanévben:

  1. Meglévő műszaki okok miatt használaton kívüli öntözőrendszer felújítása – csapadékvízből való megtáplálása, az udvar és az iskolát övező kerítés sávban csepegtető rendszer kiépítése.

  2. Természetes zöld árnyékoló rendszerek létrehozása, növények ültetése A zöldítés természetesen az öntözőrendszer fejlesztése nélkül nem fenntartható, a kettő együtt valósíthatja meg projektünk célját.

Ezért létrehoztuk a „Szívügyem az udvar” szakértői csoportot, akikkel összefogva már a tavalyi tanévben megkezdtük az udvar felújítását és olyan nagyszabású programok szervezését, melyek segítségével anyagi forrásokat teremtünk a kivitelezéshez.

  • 2022. április 20-án szerveztünk „Papírgyűjtést az iskolaudvarért”. (plakát)

  • A 2022. június 3-án a szülőkkel közösen megrendezett „Mentsük meg a fákat!” –  Janikovszkys piknik és jótékonysági vásár keretében fásítás, fűszernövények és virágok ültetése mellett adománygyűjtés is folyt az udvar rendbetételéért. Janikovszky piknik kisfilm

  • 2022. november 25-én Szülők-Nevelők retro disco-t szervezünk, melynek bevételével szintén az udvar fejlesztését támogatjuk majd.

Cetelem Zöldsuli  Pályázat

Idén már tizenegyedik alkalommal indult el a Cetelem Zöldsuli pályázat, amelyben iskolánk 3.c osztálya is részt vett. A pályázat részeként egy rövid összefoglalót és egy kis videót kellett készíteniük, amiben megmutatjátok mit szerettek az erdőkben, miért fontos számotokra a természet és legfőképp miért fontos mindannyiunk számára, hogy megőrizzük és óvjuk természeti kincseinket, erdőinket.

A CETELEM ZÖLDSULI PROGRAM projekt keretében szeretnénk a fejlesztéseinket.

A legfontosabb szakértőinket, a gyerekeket is bevontuk az udvar megtervezésébe, „Álomudvar” címmel rajzpályázatot hirdettünk alsó tagozatosainknak. A pályamunkák a játékötletek mellett arról is tanúskodnak, hogy az árnyékolás és a por/sár okozza a legnagyobb problémát, amit növények ültetésével oldanának meg tanítványaink is. A gyermekek terveit is figyelembe véve szakértőink segítségével készültek el a növény és játéktervek, hogy az udvaron is egészséges és inspiráló környezet vegye körül tanítványainkat.

 Itt tekinthetőek meg a pályázat elemei: