szombat, május 4, 2024
KIEMELTLegújabbSport

Európai Diáksport Napja 2023

Minden tanév kezdetén szeptemberben összeül a testnevelés munkaközösség. Megbeszéljük az éves feladatokat, amit részletesen kidolgozva az éves munkatervünkben rögzítünk. Az ütemtervben havi lebontásban megtervezzük a kiemelt feladatokat, eseményeket, aminek végrehajtásához meghatározzuk az érintett felelősöket a testnevelő tanárok közül. A 2023/2024-es tanév szeptember hónap egyik legnagyobb és legemlékezetesebb eseménye az Európai Diáksport Napja volt, amelyet szeptember 29-én, pénteken tartottuk a kiírásnak megfelelően.

Az Európai Diáksport Napja olyan szórakoztató rendezvény, amelynek a közös játék, valamint a rendszeres testmozgásra és az egészséges életmódra ösztönzés a feladata. A cél, hogy évről-évre minél több iskolát és tanulót bevonjanak és megismertessék velük a testmozgás nyújtotta örömöket, kedvet adva a rendszeres sportoláshoz.

A program elvárása mindössze annyi volt a résztvevők felé, hogy a közös zenés bemelegítés után teljesítsék az idei 2023 m távot. A tanulókra bíztuk, hogy ki milyen tempóban szeretné teljesíteni a távot. Minden részvevő az alapítványunk támogatásával feliratos karszalagot és almalét, évfolyamonként fiú és lány kategória 1-3. helyezettje oklevél elismerésben részesült.

A munkaközösség valamennyi tagja részt vett a szervezési feladatokban. Amikor minden feladattal végeztünk, készen állt a pénteki nap forgatókönyve. Az aktuális tantestületi értekezleten a testnevelési műhely vezetőjeként tájékoztattam a pedagógusokat az adott nap részletes programjáról. Abban kértem a segítségüket, hogy az érintett osztályokban tanítók az adott óra beosztásuknak megfelelően legyenek jelen a csoportok mellett és időben érkezzenek a helyszínre.

A futóversenyre évfolyamszinten került sor, így készítettük el a beosztást is. A futás előtti ráhangoló zenés gimnasztikát testnevelők vezették, akik jó hangulatot teremtettek diákjainknak. Előtte nap pontosan kimértük a 2023 métert, kiraktuk az akadályokat, majd meghatároztuk a rajt és cél helyét.

A gyerekek tevékenységét a tanárok szurkolással és bíztatással segítették. A még jobb hangulat érdekében zenét is szolgáltattunk a sportoláshoz.

A minden évfolyam versenyét a futamok végén értékeltük, valamint megdicsértük a gyerekek munkáját, pozitív hozzáállásukat, tevékeny részvételüket. A nap balesetmentesen, kellemes hangulatban zajlott. Az iskola vezetése gratulált a remek szervezéshez és a diákoknak hatalmas élményt nyújtó futóversenyhez.