szombat, április 27, 2024
EgyébKIEMELT

SuliZsák

Kedves Szülők,
közeledik a tavaszi nagytakarítás és lomtalanítás időszaka. Iskolánk regisztrált a SuliZsák programba, melynek keretén belül használt textíliákat fogunk gyűjteni. Minden kilogramm ruha után 50 forintot kap az iskola Diákönkormányzata, melyet a programjaik támogatására használ majd fel.
 
A begyűjtés folyamata:
– hamarosan megérkeznek az iskolába az 50 literes (logózott) ruhagyűjtő zsákok, melyekből mindenki (aki szeretne) vihet haza (Akinek esetleg nem jutna gyűjtőzsák, vagy előbb szeretné elkezdeni a pakolást – saját zsákba is gyűjthet, de figyeljen arra, hogy egy zsák ne legyen nehezebb  10 kilogrammnál.)
– otthon bezsákolják a ruhaneműket
– a megadott időszakban behozzák az iskolába (a pontos gyűjtési helyszínt később írjuk meg)
– az elszállítás napján megtörténik a mérlegelés
– utána már hamarosan utalhatják is az összeget…
image.png
A gyűjtést az alábbi ütemezés szerint tervezzük:
– március 15-április 15-ig minden család otthon gyűjti a textíliákat zsákokban
– április 16- 23-ig lehet behozni az iskolába a zsákokat
– április 24-én szállítják el az iskolából a behozott csomagokat
…s hogy mi történik a ruhákkal?
Az összegyűjtött ruhák és cipők nem adományozási célt szolgálnak, egy textilválogató üzembe kerülnek.  Az üzemben a ruhákat és a cipőket egyesével átválogatják, osztályozzák és feldolgozzák, majd bálázzák. Jelentős részük exportálásra kerül. A fajtára és szezonra válogatott daraboknál fontossá válik azok minősége, tehát elsődleges helyüket az újrahasználatban találják meg. Az ily módon nem használható darabok pedig géptisztító rongyként, ipari alapanyagként kerülnek újrahasznosításra.
Amennyiben a fenti gyűjtési szándékkal egyetértenek – megköszönjük az együttműködésüket és támogatásukat az iskola Diákönkormányzatának nevében is.